Canon 15-85

17 maart 2014 Gear

Canon 15-85mm USM

Aangezien mijn 18-55 kitlens altijd op mijn camera zat, maar ik toch wel wat tele tekort kwam besloot ik te kijken naar een zogenaamd "walk-around" objectief.

Na wat zoeken en vergelijken kwam ik bij Canon uit op de 17-85 en de 15-85. Allebei hebben ze iets meer wide-angle en flink meer tele. Het bleek al snel dat de 17-85 veel problemen kende waaronder een losgaande kabel. Die je wel weer kon vervangen. Ook losgaande schroefjes binnenin het objectief baarde me zorgen. Daarom ben ik uiteindelijk voor de 15-85 gegaan. Deze heeft gelijk oom meer wide-angle waardoor er meer op één foto komt. Ook wel fijn. Zeker in wat kleinere ruimtes of feestjes enzo.

Lees meer / Reageer

Nifty-fifty

7 november 2013 Gear

canon50De "Nifty-Fifty" is een Canon objectief met een vast brandpuntsafstand van 50mm. Dit objectief hoort in iedere fototas te zitten. Dit omdat het een objectief is met een groot diafragma namelijk 1.8. Dit houd in dat je foto's kan maken bij weinig licht of foto's maken met een zeer kleine DOF (Depth Of Field). Hiermee is er maar een heel klein gedeelte van de foto scherp en de rest is onscherp. Het onscherpe gebied (bokeh) is ook mooi zacht van dit objectief.

Het objectief wordt ook wel de "Plastic Fantastic" genoemd, dit omdat hij helemaal van plastic is gemaakt en toch fantastische haarscherpe foto's maakt. Doordat hij van plastic is is hij ook niet zwaar. 130 gram om precies te zijn.

Lees meer / Reageer

Oogkap en waterpas

21 oktober 2013 Gear

Eyecap and bubblelevelerDit keer twee kleine toevoegingen aan de camera die het leven wat makkelijker kunnen maken. De oogkap is vooral handig om je oog compleet af te sluiten van al het omgevingslicht waardoor je alleen beïnvloed wordt door wat er door de zoeker te zien is. Dit is vooral handig als het donker is waar een klein lichtje in je ooghoek lastig kan zijn. Om een foto van de maan te maken bijvoorbeeld.

Waarom deze? Deze is voor het rechteroog aangezien ik ook met mijn rechteroog fotografeer. Deze heeft een aantal adapters zodat hij op verschillende merken camera's past.

Lees meer / Reageer

Zoomobjectief 55-250mm IS II

29 september 2013 Gear

canon55-250-2De eerste uitbreiding op de standaard kitlens was voor mij een zoomlens. de 55mm van de kitlens was voor mij te weinig zoom. Ik wilde verder kunnen inzoomen. Voordat ik mijn DSLR kocht had ik een camera met 12x zoom, een beetje kunnen inzoomen vond ik dus wel fijn. Ik kwam al snel uit bij de 55-250mm IS II van Canon. Dit omdat deze perfect aansluit op de kitlens. Ook qua prijs viel het goed te doen.

Het objectief heeft een brandpuntsafstand van 55mm tot 250mm en daarmee een 5x zoom. Het grootste diafragma loopt van 4 tot 5,6.

Lees meer / Reageer

Gavin Hoey

19 september 2013 Video

yt-brand-standard-logo-630pxGavin Hoey is een Engelse fotograaf die veel uitleg geeft over hoe hij foto's maakt en deze mooier maakt in de nabewerking.

Ook heeft hij een maandelijkse column in het tijdschrift Digital Photo Magazine, het grootste fotoblad in het Verenigd Koningrijk.Sinds 2008 neemt hij al video's op voor YouTube waardoor er een enorme schat aan materiaal te vinden is. Hier heeft hij ook diverse thema's zoals de "15 minuten uitdaging" waarin hij zich 15 minuten de tijd geeft op een bepaalde plek om foto's te maken. "Creatief met Lightroom" waarin hij de diverse functies van Adobe Lightroom laat zien.

Lees meer / Reageer
1 2