Canon 15-85

17 maart 2014 Gear

Canon 15-85mm USM

Aangezien mijn 18-55 kitlens altijd op mijn camera zat, maar ik toch wel wat tele tekort kwam besloot ik te kijken naar een zogenaamd “walk-around” objectief.

Na wat zoeken en vergelijken kwam ik bij Canon uit op de 17-85 en de 15-85. Allebei hebben ze iets meer wide-angle en flink meer tele. Het bleek al snel dat de 17-85 veel problemen kende waaronder een losgaande kabel. Die je wel weer kon vervangen. Ook losgaande schroefjes binnenin het objectief baarde me zorgen. Daarom ben ik uiteindelijk voor de 15-85 gegaan. Deze heeft gelijk oom meer wide-angle waardoor er meer op één foto komt. Ook wel fijn. Zeker in wat kleinere ruimtes of feestjes enzo.

De Canon 15-85 was wel een stuk duurder dan de 17-85. Gewacht op een mooie kortingsactie en bij de winkel waar ik hem kocht kreeg ik ook nog korting op een bijpassend UV filter. Altijd fijn. Niet lang daarna een zonnekap besteld uit HongKong. Daar was dit stukje plastic maar een euro of 4, terwijl Canon er 40 voor vraagt. En deze werkt ook perfect.

De lens heeft een variabel diafragma van 3,5 tot 5,6. Met 575gram is deze wel aan de zware kant, maar inmiddels ben ik daar wel aan gewend. De filtermaat is 72mm waardoor mijn andere filters er helaas niet op kunnen. Inmiddels al wel een UV, Polarisatie en ND filter gekocht.

Sinds ik dit objectief heb is deze nog amper van mijn camera af geweest. Het zoombereik is voor vrijwel alles bruikbaar. 85mm is prima om wat in te zoomen. En 15mm is prefect voor de wat kleinere ruimtes en feestjes.

Reacties

reacties