Nifty-fifty

7 november 2013 Gear

canon50De “Nifty-Fifty” is een Canon objectief met een vast brandpuntsafstand van 50mm. Dit objectief hoort in iedere fototas te zitten. Dit omdat het een objectief is met een groot diafragma namelijk 1.8. Dit houd in dat je foto’s kan maken bij weinig licht of foto’s maken met een zeer kleine DOF (Depth Of Field). Hiermee is er maar een heel klein gedeelte van de foto scherp en de rest is onscherp. Het onscherpe gebied (bokeh) is ook mooi zacht van dit objectief.

Het objectief wordt ook wel de “Plastic Fantastic” genoemd, dit omdat hij helemaal van plastic is gemaakt en toch fantastische haarscherpe foto’s maakt. Doordat hij van plastic is is hij ook niet zwaar. 130 gram om precies te zijn.

Ook qua prijs is het een objectief voor iedereen. Hij kost rond de 100 euro.

Het is een Canon EF objectief. Hierdoor is deze te gebruiken op zowel full-frame als cropsensor camera’s. Let wel op dat dit objectief op een cropsensorcamera een brandpuntsafstand heeft van zo’n 80mm.

Waarom heb ik dit objectief? Overal op internet wordt gezegd dat je deze MOET hebben. Ik heb hem voornamelijk voor de grote diafragmaopening van 1.8 waardoor ik foto’s kan maken met een zeer klein DOF.

Reacties

reacties