Oogkap en waterpas

21 oktober 2013 Gear

Eyecap and bubblelevelerDit keer twee kleine toevoegingen aan de camera die het leven wat makkelijker kunnen maken. De oogkap is vooral handig om je oog compleet af te sluiten van al het omgevingslicht waardoor je alleen beïnvloed wordt door wat er door de zoeker te zien is. Dit is vooral handig als het donker is waar een klein lichtje in je ooghoek lastig kan zijn. Om een foto van de maan te maken bijvoorbeeld.

Waarom deze? Deze is voor het rechteroog aangezien ik ook met mijn rechteroog fotografeer. Deze heeft een aantal adapters zodat hij op verschillende merken camera’s past.

De waterpas voor bovenop de camera. Eigenlijk was ik niet opzoek naar een waterpas, die zit immers al in mijn statief. Ik was opzoek naar een beschermkapje voor de hotshoe als er geen flitser opzit. Deze net waterpas was maar een fractie duurder dan eentje zonder, daarom heb ik deze gekocht. De waterpas gebruik ik eigenlijk nooit, want als je door de zoeken kijkt kan je nooit op de waterpas kijken en zoals eerder vermeld zit er al een waterpas in mijn statief.

Reacties

reacties